Ingrediente:
1 kg carne de miel slabă, fără os
3 căţei de usturoi,
1 linguriţă de boia iute
1 linguriţă boia dulce
1/2 linguriţă scorţişoară
1/2 linguriţă chimen pudră
1 vârf cuţit de nucşoară
1 vârf cuţit de sare
zeama de la o jumătate de lămâie 1/2
ceaşcă iaurt
1 vârf cuţit piper pudră 1/ 3 cească
pătrunjel tocat
2 linguriţe sos iute
2 linguri ulei
Sos:
1/2 căţel de usturoi
1 lingură suc de lămâie
2 linguri tahini
1 vârf cuţit sare
2 linguri apă rece
Garnisire:
10 roşii cherry, 2 castraveti cruzi,
1/2 ceaşcă tahini, 2 bucăţi de pide
Preparare:
Carnea se taie cubuleţe de 3 cm şi se
pune intr-un vas, se adaugă usturoiul pisat, o linguriţă de boia iute şi una de
boia dulce, scorţişoara, chimenul, nucşoara, sare, sucul de lămâie şi iaurt, se
omogenizează bine cu lingura de lemn. Se marinează carnea 24 de ore la
frigider, într-o pungă.
Se ia o tavă, se pune o folie de
aluminiu în tavă, inclusiv pe pereţii ei, se aşază carnea şi se introduce la
cuptor, la foc iute, 10 minute, după primele 5 minute se scoate tava şi se
rotesc bucăţelele de carne.
Separat, se pisează 1/2 căţel de
usturoi, se omogenizează cu 1 lingură suc de lămâie şi tahini până se face o
pastă, se asezonează cu sare, se mai toarnă 2 linguri apă rece pentru a subţia
sosul.
Roşiile se taie rondele, castraveţii
cubuleţe.
Cuburile de carne, rece, se taie
feliuţe cu cuţitul, apoi se aruncă intr-o tigaie cu putină sare, piper,
pătrunjel tocat, sos iute şi 2 linguri ulei. În tigaie nu se mai pune ulei,
sunt suficiente cele 2 linguri din mixtură. Se prăjeşte puţin carnea, rotind-o.
Cele 2 pide se umplu cu roşii, carne, castraveţi, se toarnă tahini.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu