Ingrediente:
10 hamsii sărate, de
mărime medie 1 gălbenuş, 1 ceapă albă, medie, 3 linguri zeamă de
lămâie, 1 lingură unt
1 lingurită cimbru, 3 linguri apă, sare, după gust, 1 morcov mic, tăiat
cubulete, 1/3 ceaşcă făină, 350 ml apă.
Preparare:
Se curătă pestele de
cap şi coadă, se înlătură matele apoi se taie mărunt. Separat, se sotează ceapa
în unt, amestecând constant. Se adaugă apă şi sare, după gust, se lasă să
fiarbă. Se incorporează morcovul.
Făina se dizolvă în 3 linguri cu apă rece şi
se toarnă gradual in ciorbă odată cu hamsiile. Se bate gălbenuşul cu lămâie şi
se introduce încet în supă, omogenizând. Se garniseşte cu cimbru.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu