Blogroll

sâmbătă, 4 august 2012

Ciorbă cu hamsii

Ingrediente:

10 hamsii sărate, de mărime medie 1 gălbenuş, 1 ceapă albă, medie, 3 linguri zeamă de lămâie, 1 lingură unt
1 lingurită cimbru, 3 linguri apă, sare, după gust, 1 morcov mic, tăiat cubulete, 1/3 ceaşcă făină, 350 ml apă.

Preparare:

Se curătă pestele de cap şi coadă, se înlătură matele apoi se taie mărunt. Separat, se sotează ceapa în unt, amestecând constant. Se adaugă apă şi sare, după gust, se lasă să fiarbă. Se incorporează morcovul. 

Făina se dizolvă în 3 linguri cu apă rece şi se toarnă gradual in ciorbă odată cu hamsiile. Se bate gălbenuşul cu lămâie şi se introduce încet în supă, omogenizând. Se garniseşte cu cimbru.

0 comentarii: