Blogroll

luni, 6 august 2012

Pui cerchez

Ingrediente:

4 piepturi de pui, dezosate, fără piele
2 ceşti nuci pisate
1 ceaşcă de pesmet
2 cepe potrivite, tăiate în 4,  1 căţel de usturoi
1 morcov, tăiat mărunt
1 vârf cutit boia iute
1/4 ceaşcă pătrunjel tocat fin
2 frunze de dafin
2 linguri ulei de măsline 1 1/2 linguriţă de sare 1/2 linguriţă piper

Preparare:

Se pun piepturile de pui, legumele şi condimentele intr-o oală mare, se acoperă cu 4 ceşti de apă rece, se lasă să fiarbă 15 minute la foc mic. Se transferă tot continutul intr-o altă oală, se lasă să se răcească. Se strecoară supa, se păstrează 1/2 din ceapa gătită, se îndepărtează celelalte legume. Când s-a răcit carnea, aceasta se taie fâşii nu mai lungi de 3 cm. Se curăţă oala, se pune înapoi supa gata strecurată şi se mai fierbe puţin.

Separat, se face un sos cu blenderul din nuci, usturoi, ceapa păstrată şi pesmet, se toarnă gradual supa caldă, se omogenizează până se face un piure fin. Se asezonează cu sare, piper şi boia iute. Dacă piureul iese prea gros, se subţiază cu puţină apă sau lapte, dacă iese prea apos atunci se mai fierbe puţin până se ingroaşă.

Într-o tigaie mică se căleşte în ulei boiaua, 2-3 minute. Se strecoară uleiul, să se separe eventual de cocoloaşele de boia formate.
Se amestecă fâşiile de pui cu sosul, apoi se pune pe un platou. Deasupra se toarnă restul de sos, se garniseşte cu uleiul cu boia. Se serveşte la temperatura camerei.


0 comentarii: