Ingrediente:
400 g file de şalău, 200 g
scoici negre
1 lingură zeamă de lămâie,
felii de lămâie pentru ornat
1 castravete de seră mai mic
4 linguri ulei de măsline,
12 roşii cocktail
Pentru saramură:
3 linguri ulei, 1 lingură
zeamă de lămâie
4 picături sos Worcester,
sare, 1/2 linguriţă piper boabe
1 legătură mică de mărar
verde
Preparare:
Uleiul, sarea, 1 lingură
zeamă de lămâie şi 4 picături de sos Worcester
se toarnă într-un vas inox, se adaugă piperul boabe şi legătura de mărar.
Fileul de peşte se taie în
cuburi mai mari, scoicile se fierb timp de 10 minute în apă sărată la care s-a
adăugat 1 lingură zeamă de lămâie, apoi se răcesc, se scoate carnea dintre
valve şi se pune împreună cu cuburile de peşte în saramura pregătită.
Se maturează la frigider
timp de o zi, apoi se scot bucăţile de carne şi se scurg. Roşiile se spală,
castravetele se taie în felii rotunde mai groase.
Ingredientele se inşiră rând
pe rând pe frigare, care apoi se aşază pe un grătar, se stropesc cu ulei şi se
frig în 10 minute rotindu-le din când în când.
Se servesc ornate cu felii
de lămâie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu