Blogroll

marți, 7 august 2012

Frigarui picante de peste

Ingrediente:

400 g file de şalău, 200 g scoici negre
1 lingură zeamă de lămâie, felii de lămâie pentru ornat
1 castravete de seră mai mic
4 linguri ulei de măsline, 12 roşii cocktail

Pentru saramură:

3 linguri ulei, 1 lingură zeamă de lămâie
4 picături sos Worcester, sare, 1/2 linguriţă piper boabe
1 legătură mică de mărar verde

Preparare:

Uleiul, sarea, 1 lingură zeamă de lămâie şi 4 picături de sos Worcester se toarnă într-un vas inox, se adaugă piperul boabe şi legătura de mărar.

Fileul de peşte se taie în cuburi mai mari, scoicile se fierb timp de 10 minute în apă sărată la care s-a adăugat 1 lingură zeamă de lămâie, apoi se răcesc, se scoate carnea dintre valve şi se pune împreună cu cubu­rile de peşte în saramura pregătită.

Se maturează la frigider timp de o zi, apoi se scot bucăţile de carne şi se scurg. Roşi­ile se spală, castravetele se taie în felii rotunde mai groase.

Ingredientele se inşiră rând pe rând pe frigare, care apoi se aşază pe un grătar, se stropesc cu ulei şi se frig în 10 mi­nute rotindu-le din când în când.

Se servesc ornate cu felii de lămâie.


0 comentarii: