Ingrediente:
300 g cartofi fierţi, 300 g bulgur, 1 ceapă
albă, medie, 2
căţei de usturoi, prăjiţi, 3 linguri pastă de ardei iute, 1 linguriţă chimion, 1
linguriţă sare, 1 vârf cuţit piper, 1 bucheţel de pătrunjel tocat fin
Garnisire:
frunze de salată, 2 fire ceapă verde, măruntite, 2 lămâi, tăiate în 4
Preparare:
Se fierb cartofii în coaja
şi se lasă la rece câteva ore. Se scot din frigider şi se decojesc, apoi se prăjesc
puţin. Se omogenizează şi se prăjeşte ceapa cu usturoiul, pasta de ardei iute,
chimionul, piperul şi bulgur. Se amestecă mixtura rezultată cu cartofii, se
pisează, apoi se adaugă jumătate din cantitatea de pătrunjel şi se frământă 20
de minute.
Din această compozitie se iau în palmă 3 linguri şi se
formează chiftele cilindrice. Nu se mai prăjesc.
Pe un platou se face un pat din frunzele de salată,
peste care se aşază chiftelele, se presară ceapa verde. Se servesc cu lămâie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu