Ingrediente:
2
vinete coapte şi tăiate mărunt 1 ardei gras, copt şi feliat, 1 ceapă proaspătă,
tăiată julien, 1 roşie mare, tăiată
cubulete, 2 ardei cubanelle, feliati, 5 linguri pătrunjel tocat sare,
piper, după gust
Sos:
2
căţei de usturoi, zdrobiţi, cu sare, 1 ceaşcă iaurt
Garnisire:
2
linguri ulei, 1 linguriţă ardei iute pisat
Preparare:
Se aşază pe un platou vinetele coapte, tăiate mărunt.
Deasupra se pun ardeiul copt, ceapa, ardeiul cubanelle şi pătrunjelul tocat
fin. Se toarnă iaurtul.
Se
infierbantă uleiul şi se prăjeşte puţ-in ardeiul iute. Se
toarnă peste compoziţia de pe platou. Se serveşte lângă orice kebab.
Coacerea vinetelor:
înainte de a le pune în cuptor, acestea se găuresc cu o furculiţă pentru a se
pătrunde mai bine se lasă la cuptor cca 30 de minute, apoi se curăţă de coajă,
cât sunt încă fierbinţi, apoi se pun în zeamă de lămâie 5 minute, pentru a
impiedica înnegrirea lor, după ce sunt curăţate.
Coacerea ardeiului gras: se taie un capac la capătul
cu codiţa, se îndepărtează seminţele, apoi se taie în jumătate, se pun cu faţa
în jos, într-o tavă, pentru 10 minute. Se curăţă de coajă cât sunt calzi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu