Ingrediente:
2 piepturi de pui, tăiate în jumătate
300 g ciuperci
1 lingură unt
1 ceapă tocată
1 căţel de usturoi, zdrobit
1/2 ceaşcă vin alb
3 linguri făină
1 bucheţel pentru garnisire
(3 rămurele pătrunjel, una
de cimbru şi o foaie de dafin)
sare, piper, după gust
1 ardei iute, fără seminţe, tocat
1 lingură pastă de tomate
3 frunze
de dafin
1 ceaşcă supă de pui.
Preparare:
Se prăjeşte puiul în unt până îşi schimbă culoarea. Se
adaugă ceapa şi usturoiul, încă 2 minute, la foc mic, se toarnă pasta de roşii şi
supa. Se incorporează făină, se omogenizează. Se amestecă vinul cu bucheţelul
de garnisire şi se toarnă peste carne, se asezonează cu sare şi piper, se
adaugă ciupercile, ardeiul iute, tocat, se mai completează cu supă de pui şi se
lasă să fiarbă, la foc mic, 1 oră. Se serveşte cald.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu