Ingrediente:
700 g carne slabă de miel
1 vârf cuţit de usturoi pudră
2 linguri unt
1 ceapă albă, medie
1 ceaşcă apă
1/2 linguriţă sare
1 ceaşcă orez 1/4 ceaşcă apă
3 linguri sos de soia
2 linguri amidon
1/2 linguriţă piper
1 ardei gras, potrivit
300 g pulpă de mandarine
Preparare:
Se spală carnea şi se taie fâşii de 2
cm, care se prăjesc puţin în unt topit, până devin maronii.
Ceapa se taie julien şi se adaugă
peste carne, împreună cu 1 ceaşcă de apă, se fierbe cu vasul acoperit 15
minute.
Separat, se pregăteşte orezul, se
clăteşte sub jetul de apă, apoi se fierbe cu 1 1/2 ceaşcă apă şi sare. Se face
o mixtură din 1/4 ceaşcă apă, sos de soia, amidon şi 1/2 linguriţă de piper,
care se toarnă peste carne, se omogenizează. Ardeiul gras se taie inele şi se
adaugă în oala cu carne, se păstrează 3 rondele pentru garnisire.
Se pisează în mojar pulpa de
mandarine, se amestecă cu carnea. Pe un platou întins se face un pat de orez,
deasupra se aranjează carnea, care se garniseşte cu rondele de ardei gras.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu