Stufat
de miel
Ingrediente:
1 picior de miel de 2 kg 1 linguriţă boia
50 g unt
1 lingurită sare
1 ceapă albă, medie, tocată
1/2 linguriţă piper pudră
1 ceaşcă roşii decojite
4 cartofi - cubuleţe 1 ardei gras, verde
1 ardei gras, roşu
2 morcovi, daţi prin răzătoare
5 linguri de pătrunjel, tocat fin
Preparare:
Se dezosează carnea de miel, i se înlătură
grăsimea şi se taie cubuleţe de
3 cm. Se sotează ceapa în unt, până devine
maronie, se adaugă roşiile, ardeii tocaţi, boia, pătrunjel, sare şi piper, după
gust. Se toarnă puţină apă caldă. Se fierbe, acoperit, la foc mic, 2 ore. După
2 ore se adaugă morcovii şi cartofii, se mai lasă la foc mic 20 de minute. Se
serveşte caldă.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu