Ingrediente:
1 kg cartofi, 100 gr carnati afumati (sau kaizer sau alta afumatura), 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita piper, 2 lingurite sare, 2 fire leustean, 1 ceapa mare, 1 lingura rasa faina,100 ml bulion, 300 gr smantana, 3 linguri ulei
Preparare:
Intr-o
oala punem 2 linguri de ulei si prajim usor carnatii, cca 2 minute.
Adaugam cartofii, boiaua, sarea si piperul si acoperim totul cu 2l apa.
Punem si frunzele netocate de leustean in ciorba. Fierbem la foc mediu
pana cartofii sunt 90% facuti.
Rantasul: intr-o
craticioara incingeti uleiul si caliti ceapa tocata marunt. Cand se
inmoaie, adaugati faina, amestecati bine si stingeti cu bulion, apoi cu 1
polonic din ciorba fierbinte.
Asezati o strecuratoare deasupra
oalei cu ciorba si turnati rantasul in ea. Scufundati strecuratoarea in
ciorba si cu o lingura de lemn amestecati pana rantasul se dizolva in
ciorba. Ceapa care ramane in strecuratoare se arunca.
Mai lasati cateva minute la fiert pana sunt facuti cartofii.
Intr-un bol puneti smantana si adaugati unul cate unul, cca 3 polonice de ciorba fierbinte peste ea, amestecand bine, sa se dizolve.
Intr-un bol puneti smantana si adaugati unul cate unul, cca 3 polonice de ciorba fierbinte peste ea, amestecand bine, sa se dizolve.
Dati
focul la minim sub cartofi, sa nu mai clocoteasca ciorba. Turnati
smantana incet in ea, amestecand mereu. Lasati inca cateva minute, tot
cu focul la minim. Dregeti de sare. Stingeti focul, acoperiti cu capac
si lasati sa se raceasca. Cand e rece scoateti leusteanul. Se pastreaza
la frigider.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu