Blogroll

vineri, 3 august 2012

Zucchini (dovlecei) cu brânză şi lapte

Ingrediente:
8 dovlecei zucchini
Umplutura:
1 ceaşcă brânză feta rasă, 3 linguri amestec de mărar cu pătrunjel, tocate
Topping:
3 linguri de unt, 6 linguri făină,  300 ml lapte cald
Preparare:
Se curăţă dovleceii de coajă şi se taie de-a lungul, în jumătăţi. Se scobesc jumătăţile, se inIătură seminţele folosind un cuţit mic. Se omogenizează ingredientele pentru umplutură şi se umplu dovleceii, în mod egal.

Într-un vas se topeşte untul, se adaugă făină amestecând continuu să nu se facă cocoloaşe, se toarnă gradual lapte, apoi se toarnă peste dovlecei. Se aranjează zucchini într-un vas de yena şi se dau la cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute, până devin aurii.
Se poate servi cu pilaf şi sos tomat.

0 comentarii: