Blogroll

luni, 6 august 2012

Pui cu legume

Ingrediente:

1 kg carne de pui
1 bucheţel pătrunjel proaspăt 1 morcov
1 ţelină
1 linguriţă sare
2 cartofi
2 linguri paste vermicelli 6 pahare supă de pui 1 fir praz - partea albă

Preparare:

Se curăţă Iegumele de coajă, prazul şi morcovii se taie în jumătate, ţelina - căpăţănă şi cartofii în 8. Puiul se pune într-o oală, se toarnă apă cât să acopere, la foc iute, se opăreşte câteva minute, apoi se scoate şi se limpezeşte cu apă rece. Se aruncă apa, se toarnă supa în acelaşi vas, se adaugă puiul, legumele şi se lasă să fiarbă 40 de minute. Se rup pastele vermicelli cu mână bucăţele, se adaugă în supă, se mai lasă 10 minute pe foc.
Se dă oala deoparte şi se presară pătrunjel proaspăt, tocat fin. Se scoate puiul şi se taie bucăţi nici prea mari, nici prea rnici, se aşază pe un platou, deasupra se toarnă sosul format. Se serveşte cald.

 

0 comentarii: