Ingrediente:
1 kg carne de pui
1 bucheţel pătrunjel proaspăt 1 morcov
1 ţelină
1 linguriţă sare
2 cartofi
2 linguri paste vermicelli 6 pahare supă de pui 1 fir praz -
partea albă
Preparare:
Se curăţă Iegumele de coajă, prazul şi morcovii se taie în
jumătate, ţelina - căpăţănă şi cartofii în 8. Puiul se pune într-o oală, se
toarnă apă cât să acopere, la foc iute, se opăreşte câteva minute, apoi se
scoate şi se limpezeşte cu apă rece. Se aruncă apa, se toarnă supa în acelaşi
vas, se adaugă puiul, legumele şi se lasă să fiarbă 40 de minute. Se rup
pastele vermicelli cu mână bucăţele, se adaugă în supă, se mai lasă 10 minute
pe foc.
Se dă oala deoparte şi se presară pătrunjel proaspăt, tocat
fin. Se scoate puiul şi se taie bucăţi nici prea mari, nici prea rnici, se
aşază pe un platou, deasupra se toarnă sosul format. Se serveşte cald.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu