Blogroll

vineri, 3 august 2012

Supă de năut - yuksuk

Ingrediente:

300 g năut boabe, 7 ceşti apă, 1 ceaşcă făină, sare, piper, după gust, 1 ou, 1/2 ceaşcă carne tocată, 3 linguri ulei de măsline 3 linguri pastă de tomate, 3 linguri unt, 2 linguri mentă proaspătă, 4 linguri suc de lămâie

Preparare:

Năutul se pune la înmuiat peste noapte, în apă rece, apoi se fierbe o oră adăugând o cească cu apă, dacă scade apa foarte tare, se completează. Se ia vasul de pe foc, se lasă deoparte. Separat, se iau 3 linguri de făină intr-o farfurie adâncă, se sărează, apoi se face o gaură în mijloc, unde se sparge un ou. Se face un aluat cu 3 linguri de apă, de consistenţă medie. Se frământă aluatul şi se face o bilă, care se lasă să se odihnească. 

Se întinde aluatul şi se taie cerculeţe, cu diametrul de 1 1/2 cm, se acoperă cu un prosop curat. Intr-un alt vas, se omogenizează carnea tocată cu sare si piper, după gust, se umplu cerculeţele de aluat cu mixtura de carne. Bilele astfel formate se prăjesc în puţin ulei, rotindu-le pe toate părţile. Năutul se reincălzeşte, la foc potrivit, se lasă să fiarbă, se adaugă restul de apă şi se incorporează bilele de carne şi pasta de tomate si sucul de lămâie. Se sărează si piperează, după gust, se presară menta. Se serveşte fierbinte.

0 comentarii: