Ingrediente:
300 g năut
boabe, 7 ceşti apă, 1 ceaşcă
făină, sare, piper,
după gust, 1 ou, 1/2 ceaşcă
carne tocată, 3 linguri
ulei de măsline 3 linguri pastă de tomate, 3 linguri
unt, 2 linguri
mentă proaspătă, 4 linguri
suc de lămâie
Preparare:
Năutul se
pune la înmuiat peste noapte, în apă rece, apoi se fierbe o oră adăugând o
cească cu apă, dacă scade apa foarte tare, se completează. Se ia vasul de pe
foc, se lasă deoparte. Separat, se iau 3 linguri de făină intr-o farfurie
adâncă, se sărează, apoi se face o gaură în mijloc, unde se sparge un ou. Se
face un aluat cu 3 linguri de apă, de consistenţă medie. Se frământă aluatul şi se face o
bilă, care se lasă să se odihnească.
Se întinde aluatul şi se taie cerculeţe,
cu diametrul de 1 1/2 cm, se acoperă cu un prosop curat. Intr-un alt vas, se
omogenizează carnea tocată cu sare si piper, după gust, se umplu cerculeţele de
aluat cu mixtura de carne. Bilele astfel formate se prăjesc în puţin ulei,
rotindu-le pe toate părţile. Năutul se reincălzeşte, la foc potrivit, se lasă
să fiarbă, se adaugă restul de apă şi se incorporează bilele de carne şi pasta
de tomate si sucul de lămâie. Se sărează si piperează, după gust, se presară
menta. Se serveşte fierbinte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu