Ingrendiente:
1 kg carne de porc tocata, aprox 1,5 kg cartofi, 2 oua, 2 cepe mari, 250 ml bulion, ulei, sare, piper, boia, patrunjel verde tocat, smantana
Preparare:
Se toaca ceapa marunt si se caleste in 2-3 linguri de ulei. Se adauga
carnea tocata si se lasa pana scade zeama , amestecand din cand in cand
Cand a scazut zeama si incepe sa se prajeasca o luam de pe foc si adaugam condimentele, verdeata tocata si 2 oua.
Intre timp pregatim cartofii care se taie rondele ( inainte ii curatati
si ii spalati ) si se prajesc putin pe o parte si pe alta ( eu am facut
si cu cartofi cruzi sau fierti dar daca ii prajiti musacaua iese cu
mult mai buna). Se scot intr-un castron.
Se unge o cratita cu pereti mai grosi sau un vas de yena cu ulei si se
pune un strat de cartofi unul de carne, cartofi, carne si ultimul strat
de cartofi. Adaugam bulionul sau pasta de rosii dizolvata
intr-o cana de apa.Bagam musacaua la cuptor, la foc mic pana scade sosul.
intr-o cana de apa.Bagam musacaua la cuptor, la foc mic pana scade sosul.
Se serveste cu smantana si muraturi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu