Blogroll

sâmbătă, 4 august 2012

Musaca de cartofi

Ingrendiente:
 
1 kg carne de porc tocata, aprox 1,5 kg cartofi, 2 oua, 2 cepe mari, 250 ml bulion, ulei, sare, piper, boia, patrunjel verde tocat, smantana
 
Preparare:
Se toaca ceapa marunt si se caleste in 2-3 linguri de ulei. Se adauga carnea tocata si se lasa pana scade zeama , amestecand din cand in cand

Cand a scazut zeama si incepe sa se prajeasca o luam de pe foc si adaugam condimentele, verdeata tocata si 2 oua.

Intre timp pregatim cartofii care se taie rondele ( inainte ii curatati si ii spalati ) si se prajesc putin pe o parte si pe alta ( eu am facut si cu cartofi cruzi sau fierti dar daca ii prajiti musacaua iese cu mult mai buna). Se scot intr-un castron.

Se unge o cratita cu pereti mai grosi sau un vas de yena cu ulei si se pune un strat de cartofi unul de carne, cartofi, carne si ultimul strat de cartofi. Adaugam bulionul sau pasta de rosii dizolvata
intr-o cana de apa.Bagam musacaua la cuptor, la foc mic pana scade sosul.

Se serveste cu smantana si muraturi.


oalacubunatati.ro

0 comentarii: