Blogroll

vineri, 3 august 2012

Legume la grătar cu sos

Ingrediente:
1 vânătă medie, 1 dovlecel zucchini, 1 cartof potrivit, 1 ardei gras, verde, 1/2  ceaşcă ulei de floarea soarelui
Sos de iaurt:
1/2 ceaşcă iaurt, 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
Sos tomat:
3 căţei de usturoi pisati, 1 lingură ulei de măsline 6 linguri roşii cubuleţe, 2 linguri pastă de roşii sare, după gust
Preparare:
Se decojesc legumele şi se taie cubuleţe. Vânăta-cubuleţe se inmoaie 20 de minute în 2 ceşti cu apă rece şi sare, apoi se scurge pe un prosop de hârtie. Între timp, se combină ingredientele pentru sosul tomat, intr-un vas şi se fierbe 10 minute, amestecând continuu să nu se ardă.

Se prăjesc în ulei toate legumele, apoi se scurg de surplusul de ulei, se aşază pe un platou. Se servesc cu sos tomat sau sos de iaurt sau ambele.


0 comentarii: