Ingrediente:
1 vânătă medie, 1 dovlecel zucchini, 1 cartof potrivit, 1
ardei gras, verde, 1/2 ceaşcă
ulei de floarea soarelui
Sos
de iaurt:
1/2 ceaşcă
iaurt, 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
Sos
tomat:
3 căţei de usturoi
pisati, 1 lingură ulei de măsline 6 linguri roşii cubuleţe, 2 linguri pastă de roşii sare, după gust
Preparare:
Se decojesc
legumele şi se taie cubuleţe. Vânăta-cubuleţe se inmoaie 20 de minute în 2
ceşti cu apă rece şi sare, apoi se scurge pe un prosop de hârtie. Între timp,
se combină ingredientele pentru sosul tomat, intr-un vas şi se fierbe 10
minute, amestecând continuu să nu se ardă.
Se prăjesc în ulei toate legumele, apoi se scurg de surplusul de ulei,
se aşază pe un platou. Se servesc cu sos tomat sau sos de iaurt sau ambele.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu