Ingrediente:
2 cepe,100
g kaizer, 2 linguri ulei
1 lingură
făină, 1 kg roşii
500 ml
zeamă de oase
Sare, 1
vârf de cuţit piper măcinat
100 g
ciuperci, 100 g mazăre verde
2
gălbenuşuri de ou, 150 ml frişcă
1 lingură
de pătrunjel tocat
Preparare:
Kaizerul se
taie în cubuleţe şi se prăjeşte uşor în uleiul Incins, Se adaugă ceapa fin
mărunţită, se căleşte, se presara lingura cu făină şi se pune deoparte.
Roşiile se opăresc, se decojesc şi se taie în cubuleţe, apoi se adaugă peste
ceapa pusă deoparte, se adaugă zeama de oase şi se fierbe timp de 15 minute.
Se trece totul printr-o sită şi se pune din nou pe
foc. Se potriveşte de sare şi piper, se adaugâ ciupercile tăiate felii şi
mazărea şi se lasă să fiarbă.
Gălbenuşurde se omogenizează cu frişca şi se
adaugă cu grijă în supă după ce am stins focul.
Se presară
pătrunjel tocat mărunt. Se serveşte caldă.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu