Blogroll

marți, 7 august 2012

Supa de rosii Andaluzia

Ingrediente:

2 cepe,100 g kaizer, 2 linguri ulei
1 lingură făină, 1 kg roşii
500 ml zeamă de oase
Sare, 1 vârf de cuţit piper măcinat
100 g ciuperci,  100 g mazăre verde
2 gălbenuşuri de ou, 150 ml frişcă
1 lingură de pătrunjel tocat

Preparare:

Kaizerul se taie în cubuleţe şi se prăjeşte uşor în uleiul Incins, Se adaugă ceapa fin mărunţită, se căleşte, se presa­ra lingura cu făină şi se pune deoparte. 

Roşiile se opăresc, se decojesc şi se taie în cubuleţe, apoi se adaugă peste ceapa pusă deoparte, se adaugă zeama de oase şi se fierbe timp de 15 minute. 

Se trece totul printr-o sită şi se pune din nou pe foc. Se potriveşte de sare şi piper, se ada­ugâ ciupercile tăiate felii şi mazărea şi se lasă să fiarbă. 

Găl­benuşurde se omogenizează cu frişca şi se adaugă cu grijă în supă după ce am stins focul.

Se presară pătrunjel tocat mărunt. Se serveşte caldă.


0 comentarii: