Ingrediente:
200 g cascaval
2 oua
5 linguri pesmet
5 linguri faina
ulei si piper
2 oua
5 linguri pesmet
5 linguri faina
ulei si piper
Preparare:
Taiem cascavalul in felii de grosimea unui deget. Pentru a nu se topi in
tigaie, feliile de cascaval trebuie sa fie putin mai groase. Punem
intr-un vas cele doua oua, adugam un praf de piper si le batem foarte
bine. In reteta de cascaval pane nu este neaparat nevoie sa punem sare,
cascavalul este oricum destul de sarat.
Tavalim fiecare felie de cascaval intai prin faina si apoi prin oul
batut. Repetam procedeul (adica o mai dam inca o data prin faina si ou)
iar la final trecem felia de cascaval prin pesmet.
Pentru cascavalul pane dam felia de cascaval de doua ori prin faina si
ou pentru a se forma o crusta care sa nu permita curgerea cascavalului
fierbinte. Trebuie sa ne asiguram ca felia de cascaval pane este complet
acoperita pe toate partile atat cu faina, cat si cu pesmet.
Prajim feliile de cascaval pane in ulei incins (un minut-doua, la foc
mediu), doar cat sa se rumeneasca putin pesmetul. Vom praji pe ambele
parti feliile de cascaval pane, intorcandu-le cu foarte mare atentie
pentru a nu se rupe crusta (cascavalul fiind aproape topit, trebuie sa
evitam contactul acestuia cu uleiul fierbinte).
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu