Ingrediente:
300 g ciocolata amaruie 75% cacao, 10 ml ulei, o lingura rom natural, 4 albusuri, 200 g zahar pudra o lingurita esenta de vanilie, 400 g frisca naturala, 4-5 patratele de ciocolata pentru ornat
Preparare:
Se taie ciocolata cubuleţe şi se pune să se înmoaie într-o
crăticioară, la baie de aburi. Se adaugă uleiul, romul natural şi esenţa
de vanilie. Intre timp, se bat albuşurile, se adaugă zahărul şi se mai
bat maximum 10 minute, ca să se întărească bine.
Se bate şi frişca şi se ţin toate la temperatura camerei, ca să nu se
lase. Se amestecă bine albuşurile cu ciocolata topită şi răcită. Se
încorporează uşor şi se adaugă frişca. Se omogenizează totul, apoi se
ornează cupele. Se pun ornamentele de ciocolată şi se tin câteva minute
la rece.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu