Ingrediente:
Blat: făină
250g, zahăr
250g, ouă
6, sare
un vârf de cuţit, zahăr vanilat
2 linguriţe
Sirop: zahăr
6 linguri, zahăr vanilat
2 linguriţe, esenţă de rom
6 picături
Mod de preparare:
Bateţi albuşurile spumă. Separat, amestecaţi zahărul cu
gălbenuşurile şi sarea, până când obţineţi o compoziţie cremoasă.
Turnaţi în această compoziţie albuşurile bătute, amestecaţi prin
răsturnare şi puneţi compoziţia obţinută într-o tavă unsă cu unt şi
tapetată cu făină.
Coaceţi la foc potrivit, 40 - 45 de minute. |ntre
timp, pregătiţi crema: amestecaţi zahărul cu untul până ce se dizolvă
bine zahărul, apoi adăugaţi gălbenuşurile şi cacaoa. Omogenizaţi.
Scoateţi blatul din cuptor, lăsaţi-l 10 minute la răcit, scoateţi-l din
tavă şi rulaţi-l cu ajutorul unui şervet de bucătărie, umezit. Lăsaţi-l
rulat la răcit. Când e rece, desfaceţi ruloul, stropiţi-l cu sirop
obţinut din amestecarea ingredientelor şi ungeţi-l cu cremă distribuită
uniform. Rulaţi din nou foaia de blat şi tăiaţi o bucăţică din ea, cu
lungimea de 8 - 10cm - bucata obţinută trebuie lipită lateral pe rulada
mare, ca şi cum ar fi un ciot de creangă. Puneţi rulada pe o tavă şi
ungeţi-o cu cremă deasupră şi lateral. Cu ajutorul unei furculiţe
deseneţi în stratul de cremă dungi care imită striaţiile cojii de copac.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu