Blogroll

miercuri, 1 august 2012

Buche de Noel

Ingrediente:
Blat: făină 250g, zahăr 250g, ouă 6, sare un vârf de cuţit, zahăr vanilat 2 linguriţe

Cremă: ouă 2, unt 400g, zahăr 500g, cacao 60g

Sirop: zahăr 6 linguri, zahăr vanilat 2 linguriţe, esenţă de rom 6 picături
Mod de preparare:
Bateţi albuşurile spumă. Separat, amestecaţi zahărul cu gălbenuşurile şi sarea, până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Turnaţi în această compoziţie albuşurile bătute, amestecaţi prin răsturnare şi puneţi compoziţia obţinută într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. 
Coaceţi la foc potrivit, 40 - 45 de minute. |ntre timp, pregătiţi crema: amestecaţi zahărul cu untul până ce se dizolvă bine zahărul, apoi adăugaţi gălbenuşurile şi cacaoa. Omogenizaţi. Scoateţi blatul din cuptor, lăsaţi-l 10 minute la răcit, scoateţi-l din tavă şi rulaţi-l cu ajutorul unui şervet de bucătărie, umezit. Lăsaţi-l rulat la răcit. Când e rece, desfaceţi ruloul, stropiţi-l cu sirop obţinut din amestecarea ingredientelor şi ungeţi-l cu cremă distribuită uniform. Rulaţi din nou foaia de blat şi tăiaţi o bucăţică din ea, cu lungimea de 8 - 10cm - bucata obţinută trebuie lipită lateral pe rulada mare, ca şi cum ar fi un ciot de creangă. Puneţi rulada pe o tavă şi ungeţi-o cu cremă deasupră şi lateral. Cu ajutorul unei furculiţe deseneţi în stratul de cremă dungi care imită striaţiile cojii de copac.  

0 comentarii: