Ingrediente:
1 kg dovlecei, 2 morcovi, o ceapa, 1 ardei, 200 ml suc de rosii, o legatura marar, ulei, sare si piper
Preparare:
Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei la incins, tocam ceapa si
ardeiul apoi le punem la calit. Le lasam un minut-doua la foc mediu si
apoi adaugam morcovul taiat rondele (morcovul poate fi tocat oricum).
Spalam bine dovleceii, ii curatam de coaja si apoi taiem dovleceii felii
de grosimea unui deget. Feliile de dovlecei trebuie sa fie mai grosute,
pentru a evita formarea unei paste (asta deoarece in timpul fierberii
dovleceii se inmoaie si se rup).
Dupa ce calim ceapa, ardeiul si morcovul inca aproximativ cinci
minute, adaugam feliile de dovlecei si condimentam dupa gust mancarea de
dovlecei. Lasam legumele sa se caleasca impreuna cinci minute la foc
mic si apoi adaugam in mancarea de dovlecei apa cat sa acopere in
intregime legumele.
Mancarea de dovlecei se face foarte repede (in jur de 20 minute dupa ce
am pus apa) si trebuie sa avem grija sa nu o tinem mai mult la foc. In momentul in care dovleceii s-au fiert, adaugam sucul de rosii si mai
lasam mancarea de dovlecei la fiert inca cinci minute. La sfarsit
trebuie sa adaugam obligatoriu marar tocat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu