Ingrediente:
1 kg pulpa de porc, cimbru, salvie, supa de carne din cub, cartofi, ulei de masline, rozmarin, boia dulce (paprika), sare, piper, salata
Preparare:
Pulpa se curata de pielite, se sterge prin tamponare cu un servet de
bucatarie si se leaga cu sfoara, ca sa capete o forma frumoasa. Se
freaca cu amestecul din ulei de masline, cimbru, salvie tocata (sau
uscata), sare, piper si se lasa la macerat 1-2 ore.
Inainte de fi dat la cuptor, se face o crusta in putin ulei foarte incins, pe toate fetele, apoi se adauga supa si se mai fierbe 15 de minute. Dupa aceea se introduce la cuptor, pentru o ora si jumatate. Daca este nevoie se acopera cu o folie de aluminiu, ca sa nu se arda. Se deschide din cand in cand cuptorul si se intoarce pulpa pe toate fetele sa se rumeneasca uniform. Cand carnea este gata se aseaza pe un platou, se acopera si se lasa la odihna 15 min. si doar dupa aceasta se taie felii.
Inainte de fi dat la cuptor, se face o crusta in putin ulei foarte incins, pe toate fetele, apoi se adauga supa si se mai fierbe 15 de minute. Dupa aceea se introduce la cuptor, pentru o ora si jumatate. Daca este nevoie se acopera cu o folie de aluminiu, ca sa nu se arda. Se deschide din cand in cand cuptorul si se intoarce pulpa pe toate fetele sa se rumeneasca uniform. Cand carnea este gata se aseaza pe un platou, se acopera si se lasa la odihna 15 min. si doar dupa aceasta se taie felii.
Cu o jumatate de ora inainte de a fi gata friptura, se adauga pe
marginea tavi felii de cartifi taiati de 3-4 mm. Asta daca tava e mai
mare si va permite, daca nu, pregatiti cartofii in evantai intr-un alt
vas de iena rotund. Se condimenteaza cu rozmarin, boia dulce, sare si
piper. Vor servi drept garnitura, alaturi de o salata, din rosii,
castraveti, ardei si fasii de salata verde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu