Blogroll

joi, 2 august 2012

Mancare de dovlecei cu orez

Ingrediente:

2 dovlecei, 1 ceapa, 1 morcov, 1/2 ardei gras rosu, 1 ceasca de orez, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, cateva linguri de ulei, patrunjel verde

Preparare
:

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei.

Se adauga morcovul dat pe razatoarea mare si se caleste si el 1-2 min.
Dovleceii spalati si curatati de coaja acolo unde sunt patati se taie cuburi si se adauga si ei in cratita impreuna cu ardeiul gras taiat.

Se acopera legume cu apa(de preferinta fierbinte) si se lasa pana cand incepe sa clocoteasca.

Se pune orezul se amesteca usor si se lasa la foc mic sa fiarba si legumele si orezul.Se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce optional in ultimele 10 min se poate pune cratita in cuptor.

Se serveste cu patrunjel verde.

0 comentarii: