Blogroll

joi, 2 august 2012

Sos Bechamel

Ingrediente:

250 ml lapte gras, 1 frunză de dafin, 1 ceapă mică, 1 fir de pătrunjel prospăt, 1 fir de cimbru proaspăt, 4 boabe de piper negru, 20 grame de unt gras (80% grăsime), 1 lingură de făina

Preparare:

Puneţi la fiert, la foc mic ca să nu se afume sau să dea în foc, laptele cu cimbrul, pătrunjelul, foaia de dafin, ceapa şi boabele de piper.
 
După ce laptele a fiert cinci minute la foc mic luaţi vasul de pe foc, strecuraţi-l şi lăsaţi-l deoparte să se răcească.
 
Topiţi untul într-o tigaie. Adăugaţi făina, amestecaţi-o cu ajutorul unui tel şi lăsaţi-o să absoarbă untul. Nu o ţineţi pe foc mai mult de 5 secunde pentru că nu trebuie să se rumenească sau să-şi schimbe culoarea.
Turnaţi laptele aromat treptat peste făină amestecând continuu până îl încorporaţi tot într-un sos lucios. Săraţi-l discret.


 

0 comentarii: