Ingrediente:
1 piept de pui dezosat, 250 ml lapte, 1 ou, 1 cana faina, 4 lingurite chili (pudra), 1 1/2 lingurite sare,
Preparare:
Se taie pieptul de pui fasii groase de 1 deget. Se spala
bine si se pun intr-o oala. Se acopera cu 2 cani de apa rece in care am
dizolvat 1/2 lingurita usturoi granulat, vegeta si 1 lingurita sare. Se
lasa la frigider cca 2-4 ore.
Se pune oala pe foc si in momentul
in care apa incepe sa fiarba se stinge focul, se pune un capac si se
lasa 10 minute. Se scurg fasiile de apa si dupa ce se racoresc un pic se
absorb bine cu servetele de bucatarie.
Intr-un bol bateti oul, apoi adaugati laptele si 1 lingurita chili si omogenizati bine.
In alt bol amestecati faina cu restul de chili , 1/2 lingurita sare si 1/2 lingurita usturoi granulat. Amestecati bine.
Treceti
fiecare fasie de pui prin amestecul de faina, apoi prin cel de lapte si
iar prin amestecul de faina. Cand dati prin faina dati cu degetele
umede prin faina ca sa se formeze acele "zdrente" specifice.
Am
incins bine de tot o sticla de ulei intr-o tigaie adanca. Am pus cate
5-6 fasii de pui o data in sita speciala pe care o are tigaia pentru
prajit si le-am scufundat in baia de ulei pentru fix 3 minute. Le-am
scos pe o farfurie cu servetele sa absoarba grasimea.
Lasati
crispy strips la racit macar 10 minute, ca sa se inmoaie un pic crusta.
Se servesc caldute sau reci. Raman crocante cca 2-3 ore dupa ce au fost
preparate.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu