Blogroll

miercuri, 1 august 2012

Ciocolata de casa

Ingrediente:
 
150 ml apa, 400 gr zahar, 100 gr unt topit si racit, 250 gr lapte praf (neindulcit), 50 gr cacao, 1 esenta vanilei (sau 1 esenta rom), alune de padure (sau alune, nuci putin prajite, migdale, stafide etc)

Preparare:

Laptele praf il amestecam cu cacaoa si eventula il puteti cerne ca sa fie mai fin.

Punem apa la fiert cu zaharul. Amestecam pana se dizolva zaharul. Cand incepe sa fiarba siropul va face o spuma alba. Din acest moment in functie de cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata. Daca o vreti mai moale si "cauciucoasa" faceti un sirop subtirel. Daca vreti o ciocolata faramicioasa faceti un sirop gros, ca mierea aproape. Ca sa vedeti cum e siropul luati cu o lingurita si treceti cu degetul pe spatele ei. Veti simti cat de lipicios e si care e consistenta.

Cand siropul e gata, stingem focul si adaugam laptele praf in cateva transe, pana se omogenizeaza bine. Adaugam untul si esenta si amestecam bine.

Punem repede compozitia intr-o tava unsa cu unt si o nivelam cu dosul unei linguri pe care o inmuiem frecvent in apa rece, apoi presaram deasupra alunele. Sa le apasati sa intre bine in ciocolata.

Dupa ce s-a racit dati la frigider pana se intareste. Daca ati facut siropul subtire va trebui sa o lasati peste noapte sa se intareasca, daca insa ati facut siropul gros va dura doar 2-3 ore pana sa o puteti taia.

0 comentarii: