Ingrediente:
150 ml apa, 400 gr zahar, 100 gr unt topit si racit, 250 gr lapte praf (neindulcit), 50 gr cacao, 1 esenta vanilei (sau 1 esenta rom), alune de padure (sau alune, nuci putin prajite, migdale, stafide etc)
Preparare:
Laptele praf il amestecam cu cacaoa si eventula il puteti cerne ca sa fie mai fin.
Punem
apa la fiert cu zaharul. Amestecam pana se dizolva zaharul. Cand incepe
sa fiarba siropul va face o spuma alba. Din acest moment in functie de
cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata. Daca o vreti mai moale si
"cauciucoasa" faceti un sirop subtirel. Daca vreti o ciocolata
faramicioasa faceti un sirop gros, ca mierea aproape. Ca sa vedeti cum e
siropul luati cu o lingurita si treceti cu degetul pe spatele ei. Veti
simti cat de lipicios e si care e consistenta.
Cand siropul e gata, stingem focul si adaugam
laptele praf in cateva transe, pana se omogenizeaza bine. Adaugam untul
si esenta si amestecam bine.
Punem repede compozitia intr-o tava
unsa cu unt si o nivelam cu dosul unei linguri pe care o inmuiem
frecvent in apa rece, apoi presaram deasupra alunele. Sa le apasati sa
intre bine in ciocolata.
Dupa ce s-a racit dati la frigider pana
se intareste. Daca ati facut siropul subtire va trebui sa o lasati
peste noapte sa se intareasca, daca insa ati facut siropul gros va dura
doar 2-3 ore pana sa o puteti taia.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu