Ingrediente:
1 pachet mare piscoturi, 700 ml
frisca lichida, 100 g zahar pudra, 300 g crema de branza, 1 pliculet
gelatina, 2 linguri cacao, 200 ml cafea concentrata, 1-2 fiole esenta de
vanilie
Preparare:
Bati 500 ml frisca lichida cu esenta de vanilie si zaharul pudra.
Adaugi crema de branza si mixezi bine, pana obtii o compozitie omogena.
Pui gelatina la inmuiat in 50 ml apa.
Topesti gelatina pe foc, dar fara sa o dai in clocot, si o incorporezi in crema de branza.
Intr-o forma mare de tort cu pereti detasabili, asezi pe margini si pe fund piscoturi.
Torni jumatate din crema de branza, asezi piscoturi inmuiate in cafea si pui restul de crema.
Il dai la rece pentru cel putin 2-3 ore.
Scoti tortul din forma, presari cacaua deasupra si ornezi dupa preferinta cu frisca ramasa.
Intre timp mixam frisca ,iar trei sferturi o amestecam cu compozitia
anterioara dupa ce s-a racit foarte bine.Restul de frisca o pastram
pentru ornat.
Compoturile de fructe le punem la
scurs(pastram cateva fructe pentru
ornat),iar sucul obtinut il pastram pentru a insiropa
piscoturile.Intr-un vad cu diametrul de 26 cm am pus folie alimentara si
aseza pe pereti piscoturi insiropate.In mijloc punem jumatate din
fructe, presandu-le usor, jumatate din crema, restul de fructe, restul
de
crema si acoperim cu piscoturi , insiropate si acestea.
Il tinem la rece cateva ore. Il
ornam dupa imaginatie cu frisca, fructe si
cateva bomonele de zahar.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu