Ingrediente:
500 g cartofi, 500 g carne tocata vita, 2 cepe, un zucchini
(dovlecel), 4 rosii, 6 linguri ulei, 3 linguri bulion, 125 ml supa de
legume (sau din concentrat), 125 ml lapte, 200 g branza, 30 g unt, 1-2
catei usturoi, concentrat pentru supa de legume
Preparare :
Se fierb cartofii in coaja in apa cu sare 20 minute la foc potrivit.
Se toaca ceapa. Se taie dovlecelul si rosiile cuburi. Se incinge uleiul
si se prajeste carnea tocata la foc rapid, amestecand, 2-3 minute. Se
adauga ceapa si dovlecelul si se calesc la foc mijlociu inca 5 minute.
Se adauga bulion, sare, piper si supa. Se fierbe la foc potrivit 10
minute. Se scurg cartofii, se decojesc si se paseaza, inca fierbinti
fiind. Se amesteca cu laptele (care a fost dat o data in clocot) si cu
untul, se condimenteaza dupa gust. Se zdrobeste branza cu
furculita. Se toaca marunt usturoiul si se adauga la cartofi. Se
inglobeaza branza faramitata. Se incorporeaza la compozitia de carnea,
rosiile. Se condimenteaza. Se unge o forma termorezistenta cu unt si se
aseaza straturi succesive de piureu de cartofi si de carne. Se termina
cu carne. Se presara restul de brinza taiata cuburi. Se da la cuptorul
incins la 175 grade Celsius, pe raftul cel mai de jos, 20-25 de minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu