Ingrediente:
500 ml lapte, 100 gr zahar, 4 galbenusuri, 40 gr amidon, 1 pastaie vanilie (sau/si esenta de vanilie)
Preparare:
Pana se infierbanta laptele, se freaca bine galbenusurile cu amidon.
Cand
laptele face mici bulbuci pe margine incepeti si adaugati lapte
fierbinte peste galbenusuri, cate o lingura pe rand, amestecand bine
dupa fiecare. Cam 10 linguri e de ajuns.
Apoi turnati restul de
lapte fierbinte peste galbenusuri, in fir subtire, timp in care nu
uitati sa amestecati neincetat in galbenusuri cu un tel... ca sa nu se
faca omleta.
Puneti amestecul de galbenusuri si lapte inapoi in
oala si puneti inapoi pe foc. Focul puteti sa-l cresteti la mediu acum,
insa nu uitati sa amestecati non-stop in crema cu telul. La un moment
dat veti simti ca se ingroasa crema, ca devine vascoasa. Dati rapid
focul la mic si continuati sa amestecati pana crema are consistenta unei
maioneze. Nu dureaza mult, cam 15-30 secunde.
Luati repede oala
de pe foc si puneti-o cu fundul intr-un vas cu apa rece (pregatit
dinainte). Acum adaugati esenta de vanilie daca ati optat pentru aceasta
varianta. Chiar daca ati folosit pastaie de vanilie, gustati crema si
adaugati esenta de vanilie
pana e suficient de "vanilata" pentru gustul vostru. Continuati sa
amestecati cu telul pana se racoreste crema, cam 2-3 minute e de ajuns.
Turnati crema, care e inca calduta, intr-un vas si acoperiti cu folie de plastic, dar aveti grija ca folia sa vina in contact cu crema. Facem asta ca sa nu se faca crusta deasupra.
Se pastreaza la frigider pana in momentul in care o folosim.
Turnati crema, care e inca calduta, intr-un vas si acoperiti cu folie de plastic, dar aveti grija ca folia sa vina in contact cu crema. Facem asta ca sa nu se faca crusta deasupra.
Se pastreaza la frigider pana in momentul in care o folosim.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu