Ingrediente:
500 gr faina alba, 4 galbenusuri de ou, 50 gr unt topit, 25 gr drojdie proaspata, 240 ml lapte caldut, 2 linguri cu varf zahar, 1/4 lingurita sare, coaja de la 1 lamaie, 1 l ulei (pentru prajit)
Preparare:
Se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut. Se lasa la loc
cald (eu pun langa un ochi pornit al plitei) pana vedeti ca face spuma
deasupra, semn ca drojdia s-a activat (cca 15 minute).
Punem in cuva masinii de paine maiaua de mai sus, galbenusurile batute si untul topit. Deasupa se pune
faina, apoi se rade coaja de lamaie si la final se presara sarea. Se
seteaza masina pe programul de framantat si crescut cam o ora.
Cand aluatul e crescut, il scoatem din cuva si-l punem pe masa de lucru data cu faina.
Se intinde o foaie groasa de un deget (cca 1 cm).
Se decupeaza gogosile cu un pahar cu gura subtire (cca 7-8 cm diametru). Din cand in cand treceti gura paharului prin faina.
Scoateti
marginile de aluat dintre gogosi si taiat-le bucati potrivite.
Acoperiti aluatul decupat cu o punga si lasati sa creasca cca 20-30
minute.
Incingeti foarte tare mult ulei intr-o tigaie adanca.
Dati focul la mic sub tigaie apoi puteti incepe sa puneti gogosile la
prajit. Adaugati doar cate 4-5 o data in tigaie, ca sa nu fie inghesuite
si sa scada temp. uleiului.
Prajiti gogosile pe ambele parti pana sunt
frumos rumene.
Scoateti gogosile cu o paleta cu gauri pe servetele de bucatarie, sa se absoarba excesul de grasime.
Serviti gogosile presarate cu zahar pudra vanilat sau zahar pudra cu scortisoara. Sunt bune caldute sau reci.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu