Ingrediente:
1 kg afine, 450 gr zahar, 1 baton scortisoara (cca 10 cm; optional), 4 cuisoare (optional)
Portii: 1 borcan de 600 ml + 1 borcan de 250 ml + 1 borcan de 200 ml
Preparare:
Se acopera afinele cu zahar si se lasa 1 ora la macerat.
Se
pun la fiert la foc mic la inceput, pana afinele isi lasa sucul si
incepe sa fiarba. Dureaza cca 15 minute.
Cand incepe tot amestecul sa
fiarba, lasati-l pe foc inca 1 minut.
Strecurati afinele de sucul lasat. Lasati-le 10 minute la scurs ca sa colectati cat mai mult suc.
Puneti
sucul strecurat inapoi pe foc, la fiert, impreuna cu scortisoara si
cuisoarele. Fierbeti timp de 20 minute, curatand spuma groasa care se
formeaza deasupra.
Puneti afinele in siropul fiert. Lasati inca 8 minute la fiert din momentul in care incepe sa clocoteasca.
Puneti
dulceata de afine fierbinte in borcanele sterilizate fierbinti,
stergeti gura borcanului daca s-a murdarit, puneti capacele si le
strangeti bine. Intoarceti borcanele cu fundul in sus (sa stea pe capac)
si lasati asa 10 min. sa se faca vid. Puneti borcanele inca fierbinti
sub o plapuma si lasati sa se raceasca asa peste noapte.
Pastrati la loc racoros, in pivnita sau camara.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu