Blogroll

luni, 3 septembrie 2012

Omleta cu sunca si cu rosii



Ingrediente:

1 linguriţă unt, 4 roşii,  100 g şuncă fiartă
5 ouă, 1 linguriţă de pătrunjel verde tocat
4 măsline negre, sare,1/ 2 linguriţă piper alb măcinat
1 lingură făină, 100 ml frişcă


Preparare:

Roşiile curăţate de coajă şi tăiate felii subţiri se pun în untul fierbinte şi se călesc 5 minute. Se adaugă şunca fiăr, tă tăiată fâşii, sare, piper, pătrunjelul tocat mărunt şi se lasă să fiarbă. intre timp se bat ouăle, la care se adaugă făina, frişca şi sarea şi se amestecă bine. Se toarnă peste roşiile cu şuncă şi se lasă circa 8 minute, având grijă să nu se ardă, după care omleta se taie în două cu o lingură de lemn. Se întorc jumătăţile şi se prăjesc încă 5 minute. Se ornează cu măsline tăiate jumătăţi şi se serveşte imediat.

0 comentarii: