Ingrediente:
1 linguriţă unt, 4 roşii, 100 g şuncă fiartă
5 ouă, 1 linguriţă de
pătrunjel verde tocat
4 măsline negre, sare,1/ 2
linguriţă piper alb măcinat
1 lingură făină, 100 ml
frişcă
Preparare:
Roşiile curăţate de coajă şi
tăiate felii subţiri se pun în untul fierbinte şi se călesc 5 minute. Se adaugă
şunca fiăr, tă tăiată fâşii, sare, piper, pătrunjelul tocat mărunt şi se lasă
să fiarbă. intre timp se bat ouăle, la care se adaugă făina, frişca şi sarea şi
se amestecă bine. Se toarnă peste roşiile cu şuncă şi se lasă circa 8 minute,
având grijă să nu se ardă, după care omleta se taie în două cu o lingură de
lemn. Se întorc jumătăţile şi se prăjesc încă 5 minute. Se ornează cu măsline
tăiate jumătăţi şi se serveşte imediat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu