Ingrediente:
Pentru aluat:
500 g făină, 50 g drojdie, 1 linguriţă sare
2 linguri ulei de măsline;
Topping:
3 roşii, 200 g caş mozzarella
2 linguri parmezan, 1 legătură
busuioc
1 vârf de cuţit piper măcinat
Drojdia se dizolvă în 250 ml de
apă călduţă, făina se cerne într-un castron. Se face o adâncitură în mijloc în
care se toarnă drojdia dizolvată în apă, se adaugă sare şi uleiul de măsline şi
se frământă până la obţinerea unui aluat omogen.
La nevoie se mai adaugă apă.
Aluatul se acoperă şi se lasă să se odihnească timp de o oră, după care se intinde, gros cam de un deget, intr-o tavă presărată
cu făină.
Se presară busuioc tocat mărunt,
se acoperă cu felii roiunde de roşii şi caşul mozzarella tăiat felii subţiri.
Se adaugă sare, piper după gust,
parmezan ras, se stropeşte cu ulei de măsline şi se pune în cuptorul încălzit,
unde se coace în 20 de minute la 250°C.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu