Blogroll

luni, 3 septembrie 2012

Pizza cu cas mozzarella si rosii



Ingrediente:

Pentru aluat:

500 g făină, 50 g drojdie,  1 linguriţă sare
2 linguri ulei de măsline;

Topping:

3 roşii, 200 g caş mozzarella
2 linguri parmezan, 1 legătură busuioc
1 vârf de cuţit piper măcinat
1 lingură ulei de măsline, sare

Drojdia se dizolvă în 250 ml de apă călduţă, făina se cerne într-un castron. Se face o adâncitură în mijloc în care se toarnă drojdia dizolvată în apă, se adaugă sare şi uleiul de măsline şi se frământă până la obţinerea unui aluat omogen.

La nevoie se mai adaugă apă. Aluatul se acope­ră şi se lasă să se odihnească timp de o oră, după care se intinde, gros cam de un deget, intr-o tavă presărată cu făină.

Se presară busuioc tocat mărunt, se acoperă cu felii ro­iunde de roşii şi caşul mozzarella tăiat felii subţiri.

Se ada­ugă sare, piper după gust, parmezan ras, se stropeşte cu ulei de măsline şi se pune în cuptorul încălzit, unde se coa­ce în 20 de minute la 250°C.

0 comentarii: