Ingrediente:
Pentru aluat:
500 g făină
1/2 linguriţă praf de copt
1/2 pachet de unt sau
margarină moale
un vârf de cuţit zahăr cană
apă
1 ou crud
un vârf de cuţit sare
1/2 ceaşcă apă fierbinte
Preparare:
Se amestecă drojdia cu
zahărul şi se dizolvă în apa fierbinte. Se adaugă restul ingredientelor pentru
aluat şi se framanta bine. Se acoperă cu un prosop şi se lasă 3-4 ore să
crească.
Se amestecă cele două tipuri
de brânză, cu oul şi făina şi se lasă peste noapte, la frigider.
Se împarte aluatul în bile
de mărimea unei nuci. Se întinde fiecare astfel de nucă de aluat cu sucitorul.
Deasupra se pune câte o lingură din amestecul de brânză.
Se rulează şi se apasă la
capete, ca să nu se desfacă în timpul coacer.
Se coace 20 de minute în
cuptorul incins la 190 grade C.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu