Blogroll

luni, 3 septembrie 2012

Cornuleţe cu brânză - Sambusak B-Jibbin



Ingrediente:

Pentru aluat:

500 g făină
1/2 linguriţă praf de copt
1/2 pachet de unt sau margarină moale
un vârf de cuţit zahăr cană apă
1 ou crud
un vârf de cuţit sare
1/2 ceaşcă apă fierbinte


Preparare:

Se amestecă drojdia cu zahărul şi se dizolvă în apa fierbinte. Se adaugă restul ingredientelor pentru aluat şi se framanta bine. Se acoperă cu un prosop şi se lasă 3-4 ore să crească.

Se amestecă cele două tipuri de brânză, cu oul şi făina şi se lasă peste noapte, la frigider.

Se împarte aluatul în bile de mărimea unei nuci. Se întinde fiecare astfel de nucă de aluat cu sucitorul. Deasupra se pune câte o lingură din amestecul de brânză.

Se rulează şi se apasă la capete, ca să nu se desfacă în timpul coacer.

Se coace 20 de minute în cuptorul incins la 190 grade C.

0 comentarii: