Blogroll

joi, 26 iulie 2012

Prajitura cu visine


5 ouă, 150 g zahăr, 1/2 linguriţă bicarbonat, 100 g pesmet, 1/2 kg vişine, unt pentru uns
forma.
 

Se spală şi se scot sâmburii la 1/2 kg vişine. Se pun în sita de macaroane şi se lasă să se scurgă de zeamă. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce cresc ca o spumă. Se pune bicarbonatul, cele cinci albuşuri bătute spumă, pesmetul fin cernut şi la urmă vişinile. Se pregăteşte din vreme o formă unsă cu unt şi presărată cu făină. Se toarnă compoziţia şi se coace la foc mic. După ce s-a mai răcorit, se taie şi se scoate din formă. În loc de 100 g de pesmet se pot întrebuinţa 50 g pesmet şi 50 g făină, sau 25 g pesmet, 50 g nuci pisate şi 25 g făină.

Sympatico.Ro

0 comentarii: