Blogroll

joi, 26 iulie 2012

Mancare de vinete

Ingrediente:

 

2-3 vinete mijlocii, 1 kg roşii, 2 cepe, 6 ardei graşi, 2-3 căţei de usturoi, 2-3 linguri ulei, mărar, pătrunjel, sare, piper.

Mod de preparare:

Se taie roşiile felii. Se aşază un rand pe fundul cratiţei, apoi se pune un rand de ceapă crudă tăiată peştişori (felii subţiri). Se taie in patru vinetele, se opăresc, se scurg, se aşază peste ceapă, iar deasupra se pun ardei graşi tăiaţi rotocoale. Peste ardei se pun caţiva căţei de usturoi tăiaţi in două, mărar, pătrunjel tocat, sare şi piper (facultativ). Deasupra se pune restul de roşii tăiate felii. Se acoperă cratiţa cu capacul şi se lasă să fiarbă la foc mic. Cand incepe să lase apă, se adaugă uleiul. Se mişcă cratiţa din cand in cand, pentru a se controla dacă nu s-a prins de fund. Se dă la cuptor pană ce scade complet. Se lasă să se răcească in cratiţă şi se răstoarnă ca o budincă.

0 comentarii: