Blogroll

Profita acum de reduceri de pana la 90 % (Afla mai multe...)

Promotii, Reduceri, Cupoane - Profita acum!

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

duminică, 29 iulie 2012

Spaghete cu sos napoletan

Ingrediente:

3 linguri ulei, 1 ceapa tocata marunt, 2 catei usturoi pisati, 1 tija telina verde tocata marunt, 400 g rosii conserva tocate, 2 linguri bulion, 1 lingurita zahar
 
Mod de preparare:
 
Se calesc ceapa, usturoiul si telina in uleiul incins timp de 3-4 minute. 

Se adauga celelalte ingrediente si se acopera dupa ce apa a dat in clocot, dupa care se fierbe la foc mic 1 ora.

Sympatico.Ro

vineri, 27 iulie 2012

Crema de zahar ars

Ingrediente: 

5 linguri pline cu zahăr, 100 gr unt, 2 linguri cu făină, 0,5l lapte, vanilie.
 
Se arde puţin zahărul, se amestecă cu unt până se topeşte untul. Deoparte se amestecă făina cu laptele şi vanilia şi apoi se toarnă peste zahărul ars cu unt.
 
Se pune la foc mic şi se amestecă până se îngroaşă. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească puţin şi apoi se pune de caldă în cupe. Se lasă să se răcească.

Sau:

 Ingrediente:

125 g zahăr, 3 foi gelatină, 6 linguri apă, 4 albuşuri, 250 g frişcă, vanilie.
 
Se arde într-o cratiţă zahărul până capătă o culoare potrivită, nu prea închisă. Se stinge cu patru linguri de apă fierbinte şi se lasă să mai fiarbă până scade cantitatea pe jumătate. 

Între timp se topesc foile de gelatină cu două linguri de apă clocotită şi se amestecă cu siropul de zahăr ars; se ţin pe marginea maşinii, la cald. 

Se bat spumă albuşurile, se amestecă cu compoziţia de mai sus, cât este foarte fierbinte, se bat din nou împreună şi se lasă să se răcească. 

După ce s-a răcit, se adaugă, amestecând uşor, frişca bătută cu puţin zahăr vanilat.
 
Se toarnă compoziţia într-o formă udată cu apă, se lasă câteva ore la gheaţă şi se răstoarnă.
 
Se serveşte cu frişcă bătută şi cu biscuiţi.

Salam de biscuiti

Ingrediente: 

1 kg de biscuiţi, l margarina, 0,5kg zahăr tos, 4 ouă întregi, 1/2 l lapte, 2 linguri cacao, rom, vanilie, mirodenii, o mână de nucă
 
Preparare:

Se freacă zahărul tos cu cacao pe sobă la foc mic până se aspreşte un pic zahărul ca să nu se topească.
 
Se pun ouăle bătute întregi şi se freacă câte puţin, pe urmă se pune şi laptele câte puţin se freacă bine şi pe urmă se pune pe foc mic şi se freacă bine până se îngroaşă. 

Se pune la sfârşit margarina şi se toarnă peste biscuiţi. Se pune în celofan, se rulează şi se pune la rece.

oalacubunatati.ro

joi, 26 iulie 2012

Prajitura cu visine


5 ouă, 150 g zahăr, 1/2 linguriţă bicarbonat, 100 g pesmet, 1/2 kg vişine, unt pentru uns
forma.
 

Se spală şi se scot sâmburii la 1/2 kg vişine. Se pun în sita de macaroane şi se lasă să se scurgă de zeamă. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce cresc ca o spumă. Se pune bicarbonatul, cele cinci albuşuri bătute spumă, pesmetul fin cernut şi la urmă vişinile. Se pregăteşte din vreme o formă unsă cu unt şi presărată cu făină. Se toarnă compoziţia şi se coace la foc mic. După ce s-a mai răcorit, se taie şi se scoate din formă. În loc de 100 g de pesmet se pot întrebuinţa 50 g pesmet şi 50 g făină, sau 25 g pesmet, 50 g nuci pisate şi 25 g făină.

Sympatico.Ro

Prajitura cu caise


150 g făină, 100 g unt, 100 g zahăr, 1 ou, un praf de sare, caise cît se cer, zahăr tos pentru caise. 

Compoziţia a doua: 3 ouă, 3 linguri zahăr, 3 linguri făină.
 
Se cerne făina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc şi se pune untul, zahărul, un ou, sare. Se întinde o foaie de mărimea tăvii de copt, se dă la cuptor şi se coace pe jumătate. Se pregătesc dinainte caisele tăiate în două, necojite. Se aşază cu partea în care a stat sâmburele în sus şi se umple golul cu puţin zahăr. Se dă din nou la cuptor până ce s-a topit zahărul şi fructele încep să se moaie. Între timp se freacă cele trei gălbenuşuri cu zahăr, se adaugă făina şi la urmă cele trei albuşuri bătute spumă. Se toarnă compoziţia peste fructe, se coace la foc potnvit. Se taie calde în romburi sau în dreptunghiuri. În loc de caise se pot pune prune, vişine, fragi etc.

Supa de varza


3 l apă, 1 varză mijlocie, o ceaşcă orez sau arpacaş, 1 gălbenuş, 2 linguri smântână, sare.
 
Se taie varza mărunt, se opăreste, se scurge de apă şi se pune la fiert într-o oală, cu apă fierbinte. 

Se adaugă jumătate ceaşcă de arpacaş sau de orez ales şi spălat (arpacaşul se inmoaie în apă din ajun). 

Se lasă să fiarbă, se potriveşte de sare şi când este gata, se drege în castron cu un gălbenuş şi cu smântână.


Sympatico.Ro

Ciorba de fasole verde


2 l apă, 1 l borş, zarzavat de supă, 500 g fasole grasă, verdeaţă, 1 ardei gras, 3 roşii mijlocii, sare.
 
Într-o oală cu apă clocotită, se pun la fiert un morcov, un pătrunjel şi o ceapă tăiată mărunt.

Se adaugă fasolea tăiată în bucăţi, verdeaţă, cozi de ceapă verde, un ardei gras, toate tăiate mărunt, şi roşiile curăţate de seminţe. 

Când este aproape gata, se adaugă borşul fiert separat şi strecurat. Se potriveşte de sare. Se poate servi simplă sau dreasă cu ou şi smântână.


Sympatico.Ro

Ciorba de pui

 1,5 l apă, 1 l borş, 1 pui mijlociu, zarzavat de supă, 3 linguri orez, verdeaţă, cozi de ceapă verde, 2 roşii, sare, 1 gălbenuş, 2 linguri smântână.
 
Într-o oală cu apă clocotită se pun la fiert un morcov, o rădăcină de pătrunjel şi o ceapă tăiată mărunt. Când zarzavatul începe să fiarbă, se adaugă puiul tăiat bucăţi, labele, capul, pipota şi ficatul. Se pune sare. Se ia spuma, se adaugă orezul ales şi spălat, borşul fiert separat şi strecurat, cozile de ceapă verde, mărar şi pătrunjel tăiate fin şi roşiile tăiate bucăţi şi fără seminţe. Înainte de a servi, se drege în castron cu un gălbenuş şi cu două linguri de smântână.

Ciorba de rosii

 1 kg roşii, 1 ceapă, 1 lingură unt sau ulei, 1 morcov şi 1 pătrunjel, 200 g orez, 1 linguriţă zahăr, 3 căţei de usturoi, sare, 2 l zeamă de carne.
 
Se îngălbeneşte o ceapă tăiată mărunt în puţin unt sau ulei. Se spală roşii bine coapte, se rup în bucăţi şi se pun împreună cu ceapa într-o oală acoperită, la foc mic. Când s-au inmuiat, se adaugă un morcov mic şi o bucată de pătrunjel, orezul ales şi spălat, zeamă de carne sau apă în care a fiert zarzavat, sarea, zahărul şi usturoiul. Se lasă să fiarbă acoperit trei sferturi de oră, până ce orezul se face ca o cremă. Se trece totul prin sită şi se lasă să mai dea câteva clocote, amestecând ca să nu se prindă de fund.


Sympatico.Ro

Ciorba de peste

 1,5 kg, peste, 150 gr. morcovi, 250 gr. ceapa, 100 gr. albitura, 400 gr. cartofi rosii, 300 gr.
smantana sau iaurt, 3 oua, 2 legaturi verdeata, 100 ml ulei, lamiie si sare dupa gust
 
Mod de preparare:
 
Morcovii, ceapa si albitura se curata, se spala, se taie julien si se calesc in ulei, prin inabusire, pana ce incep sa se inmoaie. Se stinge cu apa clocotita, si se continua fierberea.
 
Cartofii curatati, spalati si taiati in cubulete, se pun la fiert cu legumele. Dupa ce au fiert 10-15 minute, se pune pestele curatat, spalat si portionat, rosiile taiate in bucati, sarea si bulionul si se lasa sa fiarba circa 10 minute. Se acreste cu zeama de lamaie. Ouale batute cu putina sare se amesteca bine cu smantana, se subtiaza cu zeama si se toarna treptat in ciorba fierbinte, amestecandu-se usor. Se adauga o legatura de verdeata taiata marunt si se mai da o data in clocot. Restul de verdeata se presara in farfurie.

Ciorba de cartofi

 500-600 g cartofi , morcov, patrunjel, telina, o ceapa de marime mijlocie, 3 linguri de untdelemn, bors, zeama de castraveti, suc de rosii, zeama de castraveti, suc de rosi, zeama sau sare de lamaie sau otet, leustean, tarhon, patrunjel, telina.
 
Mod de preparare:
 
Zarzavatul si ceapa , rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute, cu untdelemnul, apoi totul se stinge cu 2 l de apa fierbinte. Cand zarzavatul este fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si o lingurita rasa de sare. Se fierb 15 - 20 minute, pana cand se inmoaie, fara sa se zdrobeasca, apoi ciorba se sareaza si se acreste dupa gust. Vara, se pun odata cu cartofii, un ardei si o rosie, taiate in felii. Pentru aroma, se adauga cate putin din fiecare frunza de verdeata. Tarhonul ii da un gust foarte bun. Se serveste ca atare sau dreasa numai cu galbenus, sau cu galbenus sau cu smantana sau iaurt.

Sympatico.Ro

Ciorba de vacuta

1/4 kg carne de vacuta, 1 conopida mica, 1 ceapa mica, 2 morcovi mici, 1 patrunjel mic, 1 ardei verde mic, 1 lingura otet, 3 linguri bulion, sare, piper alb, tarhon, leustean, 2 catei usturoi
 
Mod de preparare:
 
Se pune la fiert carnea de vacuta in apa rece. Cand este aproape gata, se adauga ceapa taiata in 6, morcovii si patrunjelul rasi, ardeiul taiat felii subtiri. Peste 10 minute se pune si conopida, si peste 5 minute otetul si bulionul.Se poate servi cu iaurt sau smantana, dar e important sa fie fierbinte.

oalacubunatati.ro

Ciorba de burta

 4 1 apă, 1 kg burtă, 1 picior de viţel, zarzavat de supă, 2 foi de dafin, 10 boabe piper, 2 linguri oţet, 2 gălbenuşuri, smantana, sare.

Se spală în mai multe ape şi se curăţă cu sare până rămîn albe, 1 kg de burtă şi un picior de viţel. Se pun la fiert în apă cu sare, cu un morcov, un pătrunjel şi o ceapă întreagă, foi de dafin, boabe de piper. Se lasă să fiarbă bine la foc potrivit. Se scoate burta şi după ce s-a răcorit, se taie în formă de tăiţei mai groşi, de asemenea şi carnea de pe picior.
Se pun într-o oală, se strecoară zeama în care au fiert şi se lasă să mai dea câteva clocote. Se bat gălbenuşurile cu smantana si  cu două linguri de oţet de vin sau o jumătate de lămâie şi se amestecă încet cu zeama din oală. Se serveşte fără să se mai pună pe foc.


Sympatico.Ro

Ciorba de perisoare

Ingrediente:

2 l apă, 1 l borş, zarzavat de supă, verdeaţă, 3 roşii, sare, 1 gălbenuş, 2 linguri smântână.
 
Perişoare: 500 g carne, 1 felie de pâine, 2 linguri orez, 1 ceapă, 1 ou, sare, piper.
 

Se pune la fiert într-o oală cu apă, un morcov, un pătrunjel, o ceapă, toate tăiate mărunt, şi osul ce rămâne de la carne, şi se lasă să fiarbă bine. Se toarnă borşul fiert separat şi strecurat, se adaugă verdeaţă tăiată fin, roşiile cărora li s-au scos sâmburii şi sare. Se lasă să dea câteva clocote. Se face o tocătură din carne, miezul de la o felie de pâine muiat şi stors bine, se adaugă orezul; ceapa tocată fin, un ou, sare, piper. Se fac perişoare mici cu mâna udă şi se pun la fiert în ciorbă. Înainte de a servi, se scoate osul din ciorbă şi se drege cu un gălbenuş bătut cu smântână.

Sympatico.Ro
oalacubunatati.ro

Mancare de vinete

Ingrediente:

 

2-3 vinete mijlocii, 1 kg roşii, 2 cepe, 6 ardei graşi, 2-3 căţei de usturoi, 2-3 linguri ulei, mărar, pătrunjel, sare, piper.

Mod de preparare:

Se taie roşiile felii. Se aşază un rand pe fundul cratiţei, apoi se pune un rand de ceapă crudă tăiată peştişori (felii subţiri). Se taie in patru vinetele, se opăresc, se scurg, se aşază peste ceapă, iar deasupra se pun ardei graşi tăiaţi rotocoale. Peste ardei se pun caţiva căţei de usturoi tăiaţi in două, mărar, pătrunjel tocat, sare şi piper (facultativ). Deasupra se pune restul de roşii tăiate felii. Se acoperă cratiţa cu capacul şi se lasă să fiarbă la foc mic. Cand incepe să lase apă, se adaugă uleiul. Se mişcă cratiţa din cand in cand, pentru a se controla dacă nu s-a prins de fund. Se dă la cuptor pană ce scade complet. Se lasă să se răcească in cratiţă şi se răstoarnă ca o budincă.